Twój sklep:
5
SEKO - na fali smaku
Śledzik w sosie koperkowym na puree z batatów
Danie idealne dla wegan
  • 15 min czas przygotowania
  • 3 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Filety śledziowe w sosie koperkowym SEKO
    250 g
  • Słodkie ziemniaki
    2 szt.
  • Masła
    1 łyżka
  • Mielona czerwona papryka
    1 łyżeczka
  • Świeży koperek
    wg uznania
  • Sól
    szczypta
  • Pieprz
    szczypta

Kroki

  • 1 KROK
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie przez ok.15 minut.
  • 2 KROK
    Ziemniaki odcedzamy, miksujemy na puree, dodajemy masło, dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy.
  • 3 KROK
    Gotowe puree wykładamy na talerz, na górę nakładamy śledzika w sosie koperkowym i dekorujemy świeżym koperkiem.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku