Twój sklep:
5
SM Strzałkowo
Stek z antrykotu z masłem ze Strzałkowa
Soczysty stek z antrykotu z masłem ze Strzałkowa
  • 30 min czas przygotowania
  • 4 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • antrykot
    1 kg
  • ocet balsamiczny
    50 ml
  • pieprz kolorowy młotkowany
    2 łyżki
  • oliwa
    50 ml

Wykonanie

  • 1 KROK
    Wszystkie składniki do marynaty mieszamy.
  • 2 KROK
    Antrykot powinien być poprzerastany białymi żyłkami tłuszczu. Im bardziej marmurkowy tym smaczniejszy.
  • 3 KROK
    Mięso kroimy w plastry grubości 3-4 cm, smarujemy ze wszystkich stron marynatą, każdy kawałek władamy w osobny szczelny woreczek foliowy tak aby stek nie miał dostępu powietrza.
  • 4 KROK
    Wkładamy na 24 h do lodówki
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku