Twój sklep:
4
Szybkie dania
Tortelini carbonara z boczkiem z Wędzarni Białecki
Błyskawiczne, sycące danie w stylu włoskim
  • 30 min czas przygotowania
  • 2 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Tortelini z mięsem firmy Goliard
    250 g
  • Boczek wędzony z Wędziarni Białecki
    100 g
  • Śmietana do zup 12%, firmy Piątnica
    100 ml
  • Parmezan
    150 g

Wykonanie

  • 1 KROK
    Ugotuj tortellini zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • 2 KROK
    Boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni do zarumienienia.
  • 3 KROK
    Na średnim ogniu dodaj śmietanę wraz z pokrojonym parmezanem. Dokładnie wymieszaj.
  • 4 KROK
    Kiedy parmezan się rozpuści w sosie dodaj ugotowane wcześniej tortelini. Całość wymieszaj i gotowe :)
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku