Twój sklep:
5
Jak w restauracji
Filet z kurczaka w cieście francuskim
Pyszne danie, idealne na towarzyskie spotaknia
  • 90 min czas przygotowania
  • 4 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Filet z piersi z kurczaka
    Jeden podwójny
  • Pieczarki
    0,5 kg
  • Cebula
    2 szt.
  • Ser żółty gouda typu holenderskiego Mlekovita
    30 dag
  • Ciasto francuskie Henglein
    1 opak.
  • Ketchup Kotlin
    1 łyżka
  • Majonez Winiary
    1 łyżka
  • Sól
    szczypta

Wykonanie

  • 1 KROK
    Pieczarki obrać, umyć i starkować na tarce o grubych oczkach
  • 2 KROK
    Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dodać do pieczarek
  • 3 KROK
    Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ostudzonego farszu z cebuli i pieczarek, wszystko wymieszać
  • 4 KROK
    Filety przekroić wzdłuż (nie rozbijać) posolić z dwóch stron i ułożyć na środku ciasta francuskiego
  • 5 KROK
    Fileta posmarować majonezem i ketchupem
  • 6 KROK
    Farsz nałożyć na fileta
  • 7 KROK
    Ciasto francuskie poza filetem pokroić na 2 cm paski i przekładać na zmianę żeby zakryć filet
  • 8 KROK
    Piec w temperaturze 180 stopni około 1h i 15 min
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku