Twój sklep:
5
Jak w restauracji
Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem
Od domowej prywatki do uroczystego bankietu
  • 120 min czas przygotowania
  • 7 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • filet z piersi z kurczaka
    400 g
  • Pieczarki
    0,5 kg
  • Ser żółty
    300 g
  • Cebula
    1 szt. (duża)
  • Majonez Winiary
    0,5 szklanki
  • Jajko
    4 szt.
  • Pieprz
    szczypta
  • Sól
    szczypta
  • Papryka słodka
    szczypta
  • Olej
    1 łyżeczka

Wykonanie

  • 1 KROK
    Jajka rozprzep w misce, dodaj majonez i wymieszaj. Po wymieszaniu dodaj ser żółty wcześniej starty na dużych oczkach
  • 2 KROK
    Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj cienko olejem. Wyłóż masę jajeczno serową i równomiernie rozsmaruj po blasze
  • 3 KROK
    Do nagrzanego do 200 C piekarnika włóż masę i piecz ją 20 min.
  • 4 KROK
    Zdejmij papier z ostudzonego ciasta
  • 5 KROK
    Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżeczce oleju. Umyj starannie pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do celbuli. Podduś je do czasu aż woda odparuje, na koniec dopraw solą pieprzem i papryką słodką
  • 6 KROK
    Całe piersi z kurczasa przerój w zdłóż i rozbij tłuczkiem na cienkie płaty. Oprósz je z obu stron solą pieprzem i papryką słodką
  • 7 KROK
    Rozbite filety ułóż na cieście serowym ( na stronie na której był papier), na mięso połż pieczarki i równomiernie rozprowadź po całości.
  • 8 KROK
    Zawiń roladę ściśle (od boku krótkiego). Zawiniętą roladę umieść na blasze wyłożoną papierem do pieczenia
  • 9 KROK
    Wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika i piecz 50 minut
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku