Twój sklep:
5
Grillowe przysmaki
Krewetki z grilla
Soczyste krewetki w marynacie z dodatkiem ziół.
  • 30 min czas przygotowania
  • 2 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Krewetki mrożone blanszowane
    500 g
  • Czosnek
    3 ząbki
  • Oliwa z oliwek
    1/2 szklanki
  • Passata pomidorowa
    1/2 szklanki
  • Czerwony ocet winny
    3 łyżki
  • Posiekana bazylia
    2 łyżki
  • Sól
    1 łyżeczka
  • Pieprz cayenne
    1/2 łyżeczki
  • pomidorki koktajlowe lub cytryna do przygotowania szaszłyków
    opcjonalnie

Kroki

  • 1 KROK
    Mrożone krewetki wyłóż na sitko, przelej ciepłą, ale nie gorącą wodą i pozostaw do rozmrożenia.
  • 2 KROK
    Tak przygotowane umieść w marynacie z passaty pomidorowej wymieszanej z oliwą, octem, czosnkiem i bazylią i przyprawionej do smaku solą i pieprzem cayenne.
  • 3 KROK
    Przełóż krewetki do miski z marynatą, wymieszaj tak, aby dokładnie były nią pokryte, i odłóż na 30 minut do lodówki, by przed grillowaniem nabrały wspaniałego smaku i aromatu!
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku