W ciepłe dni nie ma nic lepszego niż przygotowywanie orzeźwiających posiłków. Jednym z owoców, którymi możemy się bawić, zarówno do mięsa, jak i grillowanej ryby, jest ananas, znany wszystkim z wysokiej zawartości błonnika, witaminy C, a przede wszystkim z tego, że jest jednym z najbardziej satysfakcjonujących owoców . Dziś pobawimy się kolorami przygotowując szaszłyki ananasowe z łososiem , idealne połączenie, które jest pyszne i które można przygotować w mgnieniu oka.
Przygotuj dwie deski do krojenia: jedną na ananas, jedną na łososia.
Ananas pokrój w kostkę o boku około 2 cm. Na drugiej desce w kostkę pokrój łososia .
2 KROK
Dopraw łososia solą i pieprzem i nabij na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z ananasem.
3 KROK
Tak przygotowane szaszłyki polej oliwą z oliwek i połóż na wcześniej rozpalonym grillu. Możesz użyć folii aluminiowej.
4 KROK
Podawać z frytkami, lub grillowanymi ziemniaczkiami
Smacznego!