Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Golonka po bawarsku
Delikatne danie mięsne które rozpływa się w ustach.
  • 90 min czas przygotowania
  • 4 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Golonka (Twój Rzeźnik)
    4 szt.
  • Przyprawa do wieprzowiny Prymat
    1 opak.
  • Czosnek
    4 ząbki
  • Pietruszka
    1 szt.
  • Marchew
    2 szt.
  • Cebula biała
    3 szt.
  • Ziele angielskie
    3 ziarna
  • Liść laurowy
    3 szt.
  • Pieprz czarny ziarnisty
    6 ziaren
  • Piwo Browar Kleczew Odkrywkowe
    2 but.

Kroki

  • 1 KROK
    Rozpocznij od oczyszczenia i nacięcia mięsa. Starannie natrzyj je przyprawą Knorr i czosnkiem, a następnie odstaw na co najmniej 2 godziny.
  • 2 KROK
    Pokrój cebulę na drobne kawałki. Zetrzyj warzywa i dodaj je do garnka razem z cebulą, zalewając wszystko 2 litrami wody. Wzbogać wywar przyprawami i gotuj golonki przez 30 minut.
  • 3 KROK
    Przenieś mięso do brytfanki po odcedzeniu większości warzyw z wywaru. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę.
  • 4 KROK
    Po upływie godziny polej golonki piwem i kontynuuj pieczenie przez kolejną godzinę, polewając je od czasu do czasu sosem z pieczenia. Gotowe danie podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku