Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Ozorki w sosie własnym
Polska tradycyjna kuchnia
  • 90 min czas przygotowania
  • 3 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Ozorki wieprzowe Twój Rzeźnik
    3 szt.
  • Marchewka
    3 szt.
  • Mąka
    1 łyżka
  • Cebula
    1 szt.
  • Sól
    szczypta
  • Pieprz
    szczypta
  • Majeranek
    szczypta
  • Czosnek granulowany
    szczypta
  • Liść laurowy
    3 szt.

Kroki

  • 1 KROK
    Oczyść ozorki, wytnij ślinianki, włóż do wrzątku i zagotuj. Pierwszą wodę odlej i zalej świeżą. Dodaj listek laurowy, przyprawy, cebulę i marchewkę. Gotuj do miękkości. Wyjmij ozorki i marchewki, a resztę wywaru przecedź.
  • 2 KROK
    Ozorki obierz z resztek skórki i pokrój w plastry, włóż do wywaru, zagotuj i zagęść sos mąką lub jeśli lubisz dodaj zasmażkę. Podaj z ziemniakami puree lub jeśli lubisz z frytkami.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku