Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Leczo z wielkopolską nutą
Danie z wielkopolskich produktów
  • 40 min czas przygotowania
  • 4 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Papryka czerwona
    2 szt.
  • Papryka żółta
    1 szt.
  • Cebula
    2 średnie szt. lub 1 duża
  • Kiełbasa śląska extra Wędzarnia Białecki
    250 g
  • Papryka słodka Cykoria
    2 łyżeczki
  • Papryka ostra
    szczypta
  • Koncentrat pomidorowy
    2 łyżki
  • Sól i pieprz
    po szczypcie

Kroki

  • 1 KROK
    Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę. Smaż na średnim ogniu ok. 5 minut, mieszając co chwilę.
  • 2 KROK
    Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę (czerwoną i żółtą). Dalej smaż ok 3 min.
  • 3 KROK
    Przypraw danie, dodając sól, pieprz, paprykę słodka i ostra.
  • 4 KROK
    Dodaj pół szklanki wody i koncentrat, duś pod przykryciem 15 minut. Smacznego
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku