Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Śledzie w cieście naleśnikowym w zalewie octowej
Te śledzie znikną szybciej, niż się pojawiły. ;)
  • 90 min czas przygotowania
  • 3 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Zalewa

  • Woda
    5 szklanek
  • Ocet
    3/4 szklanki
  • Cukier
    5 łyżek
  • Cebula
    2 szt.
  • Ziele angielskie
    5 ziarenek
  • Liść laurowy
    2 listki

pozostałe składniki

  • Filety śledziowe solone
    10 szt.
  • Gęste ciasto naleśnikowe
    jajko, woda, mąka, troche Vegety

Kroki

  • 1 KROK
    Filety wymoczyć w wodzie.
  • 2 KROK
    Przygotować gęste ciasto naleśnikowe.
  • 3 KROK
    Filety pokroić na kawałki średnio 3-4 cm, maczać w cieście i smażyć. Najlepiej nakładać na patelnię łyżką.
  • 4 KROK
    Zalewę zagotować z przyprawami i cebulą. Ocet dodać na końcu, gdy cebula trochę zmięknie. Ostudzić.
  • 5 KROK
    Ślesie przekładać w misce warstwą cebulki i zalać zimną zalewą.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku