Rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż, mieszając, przez 5 minut lub do momentu, aż cebula zmięknie. Dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund lub do momentu, aż zacznie nabierać aromatu. Dodać łodygi brokułów , ziemniaki i bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut lub aż brokuły i ziemniaki będą bardzo miękkie.
2 KROK
Na patelnię dodaj różyczki brokułów i groszek. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 3-5 minut lub do momentu, aż warzywa staną się jasnozielone i miękkie. Zdejmij z ognia.
3 KROK
Za pomocą blendera ręcznego dokładnie rozdrobnij, do uzyskania gładkości. Dodaj śmietankę i zmiksuj.
Podawaj ze startym parmezanem.
Smacznego