Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Jesienna zupa borowikowa
Zupę krem ​​można przyrządzić z dowolnego rodzaju grzybów, świeżych lub suszonych. Uwielbiamy robić ją z borowików, które są uważane za jedne z najlepszych dzikich grzybów na świecie. Smakuje niesamowicie!
  • 60 min czas przygotowania
  • 3 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Świeże borowiki
    300 g
  • Masło ekstra z Koła
    30 g
  • Drobno pokrojona szalotka
    1 szt.
  • Bulion z kurczaka
    1,5 l
  • Śmietanka 18%
    150 ml
  • Sól, pieprz
    szczypta

Kroki

  • 1 KROK
    Bardzo dokładnie wyczyść grzyby szczotką, aby usunąć brud. W razie potrzeby umyj je wodą. Pokrój w paski lub cząstki.
  • 2 KROK
    W rondelku roztop masło, a następnie dodaj grzyby i szalotkę. duś przez 3-5 minuty.
  • 3 KROK
    Do rondelka dodaj bulion i gotuj przez kolejne 10-15 minut lub do czasu, aż grzyby będą miękkie.
  • 4 KROK
    Zmiksuj wszystko blenderem, aż uzyskasz gładką zupę-krem. Dodaj śmietanę i dopraw solą oraz pieprzem.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku