Twój sklep:
5
Z naszej oferty
Zimowa zupa jarzynowa
Rozgrzeje Cię w zimne dni.
  • 120 min czas przygotowania
  • 4 os. liczba osób
  • ocena
  • łatwe
    poziom trudności

Składniki

  • Mięso rosołowo wołowe z oferty Twojego Rzeźnika
    0,5 kg
  • Bukiet warzyw kwiatowy, (Wiosenny Przysmak)
    450 g
  • Ziemniak polski
    300 g
  • Śmietanka UHT Łowicz 18%
    4 łyżki
  • Pieprz ziarno Kamis
    3 szt.
  • Degusta (Vitpol)
    2 łyżeczki
  • Liść laurowy (Kamis)
    4 szt.

Kroki

  • 1 KROK
    Mięso rosołowo wołowe pokrój w paski natrzyj solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron.
  • 2 KROK
    Do garnka wlej 4 l gorącej wody. Włóż podsmażone wcześniej mięso, liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gotuj pół godziny na małym ogniu.
  • 3 KROK
    Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i Bukiet warzyw kwiatowy. Gotuj kolejne pół godziny.
  • 4 KROK
    Trzepaczką wymieszaj śmietanę ze 100 ml zupy z garnka i wlej do zupy.
poznaj nas
Dołącz do nas na Instagramie i Facebooku